deville_logo

Aktuellt

Här hittar du aktuella händelser på Deville samt intressanta och läsvärda inlägg och artiklar från oss och våra konsulter.

2023-05-01
Deville rustar konsulter med kunskap inom Fordon och EV (Electric Vehicle) genom att genomföra skräddarsytt kursprogram med levarantör från Storbritanien.

2022-09-01
Vi hälsar Caroline Hansebo välkommen till oss!
Caroline ska verka som konsult inom CM och Projektledarområdet.

 

2021-03-01
Deville genomförde unde 2020/2021 en ISO 27001 certifiering, och blev certifierade och godkända 20210301! 
 

2020 > 03

Att jobba som konsult skiljer sig från en vanlig anställning. När vi på Deville rekryterar konsulter så har några jobbat som konsult sedan tidigare medan andra tar steget från en fast anställning till att bli konsult. Vi har försökt besvara några av de frågor som kan dyka upp i samband med att man väljer att bli konsult.

Hur är det att jobba som konsult?
Det är roligt att jobba som konsult! Genom att vara ute hos olika arbetsgivare skaffar du dig en bred erfarenhet och kompetens. Du utvecklas i din roll och lär dig hantera olika branscher och olika typer av organisationer.

Som konsult hos oss jobbar du oftast som specialist eller projektledare ute hos våra uppdragsgivare. Våra konsulter har expertkompetens inom IT-området med fokus på IT-infrastruktur och System Engineering. Våra kunder finns inom både näringslivet såsom inom telekom- och tillverkningsindustrin samt inom offentlig sektor.

Varför ska man jobba som konsult hos Deville?
Att arbeta som konsult på Deville ger dig både frihet och trygghet – samtidigt! Frihet på så sätt att du kan ta olika typer av uppdrag och trygghet i att du tillhör en organisation. En del vill vara frilansande konsulter men många väljer att tillhöra en konsultbyrå som Deville där man har arbetskamrater och en organisation som stöttar en i arbetet.

Hur långt är ett uppdrag?
Det varierar väldigt mycket hur länge du är ute på ett uppdrag. En del av våra uppdragsgivare behöver hjälp med ett kortare projekt under ett par månader och en del uppdrag sträcker sig över flera år. Ibland löser vi helt enkelt en kortare uppgift åt våra kunder och ibland förvaltar vi till exempel ett system åt dem över längre tid. Allt beror på våra kunders behov.

Vad krävs av mig som konsult?
Alla konsulter är olika. Men det finns några personlighetsdrag som är bra att ha som konsult. Du behöver vara flexibel och lätt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter och organisationer. Våra konsulter är nyfikna på nya utmaningar och tycker om att utvecklas. De behöver också kunna ta eget ansvar samt både arbeta självständigt och samarbeta med andra. Det är en stor fördel att vara en god kommunikatör så att du kan hålla en bra dialog och rapportera vad du gör till dina uppdragsgivare.

Vad erbjuder Deville dig som konsult?
Deville är ett personligt konsultbolag där varje konsult har personlig kontakt med sin chef. Kontinuerliga samtal pågår med jämna mellanrum. Vi har också regelbundet konsultträffar där alla som kan och vill träffas. Vid våra träffar mixar vi viktiga frågor med trevlig samvaro.

Vi månar om att alla konsulter ska få utvecklas, trivas och känna motivation i arbetet. Vi tror att alla, dvs vårt företag, individen och uppdragsgivaren, vinner på att konsulterna får utveckla sig inom de områden de är mest intresserade av.

Vi har också en förmånlig lönemodell som många av våra konsulter verkligen uppskattar.

Hur får man nya uppdrag när det gamla tar slut?
Eftersom vi har ett nära samarbete med våra konsulter så har vi en dialog i god tid innan ett uppdrag tar slut. Konsulten får hjälp av Deville att hitta nya passande uppdrag via de kontakter vi har. Vi lyssnar även på vad konsulten vill, kanske vill man fortsätta med liknande uppdrag i samma roll eller så vill man prova sina vingar inom ett annat område.
 
Hoppas du fick svar på några av dina funderingar. Vi berättar gärna mer om hur det är att vara konsult hos oss. Kontakta oss gärna för ett förutsättningslöst samtal.

 

Läs hela inlägget »

Arkiv

Senaste nyheter